Over

Welkom in het Spiegelkwartier

Het Spiegelkwartier ligt tussen de Herengracht en het Rijksmuseum; een historische omgeving die zijn oorsprong kent in de 17de eeuw.

In 1663 wordt een dwarsgracht gegraven tussen de Prinsengracht en de toenmalige Boerenwetering: de Spiegelgracht. Genoemd naar een van de vier burgemeesters Hendrick Dircksz Spiegel.

Ambachtslieden, zoals horlogemakers, stoelenbekleders en loodgieters, wonen en werken hier als eersten. Om de hoek wonen immers de rijke grachtbewoners aan wie zij hun diensten kunnen aanbieden.

In 1885 wordt het Rijksmuseum geopend en vanaf 1900 vestigen zich op de ‘oprijlaan’ naar het museum de eerste handelaren die de in kunst- en antiek geïnteresseerde museumbezoekers graag hun assortiment willen laten zien

Nu is het Spiegelkwartier al meer dan 80 jaar het hart van de nationale kunst- en antiekhandel. De buurt heeft een levendige en ontspannen sfeer.

In het Spiegelkwartier in Amsterdam vindt u dan ook meer dan 70 antiquairs en kunstgaleries die met elkaar een enorm assortiment aan antiek, oude en hedendaagse kunst bieden, variërend van exotische volkskunst, 17de eeuwse oude meesters en roemers, 18de -eeuwse pendules en hedendaags keramiek.

Het zijn zonder uitzondering allemaal specialisten die u met liefde voor het vak en hun zorgvuldig samengestelde collecties graag adviseren bij uw aankoop. Bent u op zoek naar een heel speciaal cadeau of naar een aanvulling op uw verzameling kunst of antiek? De kans is bijzonder groot dat u in het Spiegelkwartier slaagt.

Naast kunst en antiek is er nog veel meer te beleven en te zien in het Spiegelkwartier. Het winkelaanbod is ruim en kwalitatief van hoog niveau. Mode, cadeaus, design, zoetwaren, het is allemaal te vinden in het Spiegelkwartier.

Wilt u bijkomen van alle indrukken, uw wens nog even overdenken bij een kop koffie of uw zojuist gekochte aanwinst vieren met een heerlijk diner? Op bijna elke straathoek is hiervoor wel een gezellige eet – of drinkgelegenheid te vinden.

Wij verwelkomen u graag in het Spiegelkwartier.